Op zoek naar je eigen stem

Margje de Vocal Coach, de zangdocent:

 

Ik maakte, na een jaar logopedie gestudeerd te hebben de overstap naar de studie Zang Lichte Muziek aan het Artez conservatorium in Arnhem. Al tijdens mijn studie begon ik met lesgeven in mijn eigen lespraktijk en op verschillende scholen. Zo gaf ik zanglessen aan uit huis geplaatste kinderen in het kader van gerichte vrijetijdsbesteding.

Ik werkte ook zo'n 10 jaar als zangdocent en mentor op de vooropleiding van STA (Stichting Theaterstudio Apeldoorn). In mijn eigen lespraktijk werk ik met mensen van allerlei leeftijden en niveaus. Privélessen, groepslessen, workshops, auditievoorbereiding, ik vind het allemaal leuk. Ik word steeds weer geïntrigeerd door de persoon achter de leerling. Elke leerling is uniek en zo is ook elke les uniek. In het werken met mijn leerlingen werd de basis gelegd voor de ontwikkeling van de coach in mij.

 

Margje de Equine Assisted Coach, coachen met paarden:

 

In 2014 kreeg ik de kans een opleiding te volgen tot Equine Assisted Coach (EAC) aan Educatief Centrum Keulseweg. Als EAC coach ik mensen, teams en groepen met behulp van paarden. Paarden? Ja, paarden! Voor mij kwamen hier twee werelden samen: paarden en mensen. Ik ben altijd al gek op dieren en paarden in het bijzonder.

Het coachen voelde vanaf het eerste moment zo vanzelfsprekend en tegelijk ook zo bijzonder. Het voelt elke keer als thuiskomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Margje en coachend stemwerk:

 

Opnieuw ontstond er iets moois waarbij twee werelden samenkwamen. De coach in mij en de zangdocent in mij. In het coachende stemwerk werken we via tekst en zang aan persoonlijke inzichten en groei. De kennis en ervaring die mijn opleiding aan de Keulseweg mij gebracht heeft, neemt ik natuurlijk mee. De paarden laat ik hierbij thuis.

 

Inner Voices:

 

Welke stem spreekt of zingt er in jou?

Welk stukje van jezelf laat je zien en horen

en welk stukje blijft verborgen?

Welke stemmen leven er nog meer in jou?

Op zoek naar jouw eigen geluid.

Op zoek naar jouw eigen verhaal.

Op zoek naar jouw eigen pad.

Klinken in vrijheid.

“Laat je horen!”

 

 

Over Margje Vleck

“Ik heb heel veel geleerd tijdens mijn studies, maar het meeste leer ik nog elke dag van mijn leerlingen en mijn coachees”

Als EAC faciliteer je een veilige omgeving, waarin de coachee (degene die gecoacht wordt) kan ervaren en experimenteren.

De coachee leert over zichzelf en het eigen gedrag. De feedback van het paard speelt hierbij een belangrijke rol. Een paard leeft enkel in het hier en nu, heeft geen oordeel en zal je altijd precies laten weten waar je staat. Als coach werk ik ook in het hier en nu, zonder oordeel, met een open houding ontmoeten we elkaar in gelijkwaardigheid.